kontakt

vatovec@gmail.com

torek, 18. december 2007

Ideja

Vabljeni na otvoritev razstave Ideja članov Foto kluba Portorož danes, 18. 12. 2007, ob 19h v galeriji Hermana Pečariča v Piranu.

Foto Klub Portorož je v Galeriji Herman Pečarič gostoval z letno razstavo že ob svoji peti obletnici.Takrat so se člani kluba predstavili s svojimi deli, za katere so menili, da predstavljajo njihove najboljše dosežke iz preteklih let. Dela so kazala na izjemno aktivnost članov in zavzeto razmišljanje o tehnikah ter fotografskih pristopih, ki jih klub že od začetka ni omejeval. Aktivnost kluba in njegovih članov je v naslednjih letih postala še intenzivnejša. Po desetih letih obstoja tako to ni le edini delujoči fotografski klub v slovenski Istri, temveč eden najdejavnejših fotografskih klubov v Sloveniji. Seveda se dejavnost kluba ne more meriti samo v prireditvah in sodelovanju članov na fotografskih tekmovanjih, ampak se pokaže predvsem z razvojem fotografske misli in raziskovanjem sodobnih pristopov na tem umetnostnem področju.

Dela za letošnjo razstavo z naslovom Ideja so člani Foto Kluba Portorož ustvarili prav z namenom, da skupaj razprejo svoja trenutna raziskovanja. Razstava tako ni izložba najlepših fotografij iz preteklosti, ampak predvsem rezultat aktivnega pristopa k pripravi kolektivne razstave. Vsako delo je individualno v pristopu in izraža heterogenost znotraj samega kluba. Po drugi strani pa razstava predstavlja klub kot zelo aktivno tvorbo, ki se ukvarja tako z estetiko, kot tudi s kritično mislijo o družbi in umetnosti.

Razstavljajo:
Martin Bobič, Janko Cerkvenič, Vladimir Cvar, Olga Černe, Mojca Gazič, Željko Jugović, Urška Koler, Sandi Kurtin, Matjaž Lužnik, Ivana Maksimović, Elvis Padoin, Botjan Pišlar, Helena Race, Manja Rogelja, Jadran Rusjan, Aleksander Seifert, Rok Sorta, Janez Šimon, Primož Šutak, David Vatovec, Matej Vatovec, Željko Varmuž in Borut Zorko

Razstava bo na ogled do 9. 1. 2008.

Ni komentarjev: